Het virus grijpt fors in op ons dagelijks leven en is een hele ingreep in de hele sportwereld. En voor leden van onze vereniging los van de trainingen en de competitie? Geen Nederlands Kampioen bij de Open of gesloten Kampioenschappen bij de jongens B en C. Geen Wereld Kampioenschap voor scholen in Brazilie voor onze jongens van he Bonhoeffer College. Geen jeugdkamp.  Geen eindfeest.  Ga zo maar door. Jammer.

Iedereen is op zoek naar alternatieven om te bewegen. De actieve en passieve sport staat op zijn kop.  Alle grote evenementen zijn gecanceld. Geen wielerklassiekers meer. Geen tennis, geen voetbal en geen Olympische spelen. Ik ga ervan uit dat de Tour de France ook niet doorgaat  etc. Mooi om een beachterrein te hebben voor de zomerperiode, maar ja. Voor velen dus wat gaan we doen, wat is het alternatief?  Het zal nog wel een tijdje duren verwacht ik. Langer dan we denken, ben ik bang.   Hoe zit het met de vakanties, wat spreken we af? Kunnen we overal nog naar toe? Hoe gaat het met onze dierbaren.? Hoe komen we uiteindelijk uit de strijd?

Het bestuur heeft natuurlijk hierdoor  ook zijn beslommeringen. Staat weliswaar in schril contrast met de gezondheid waar we mee bezig zijn, maar het moet gebeuren. Vooral natuurlijk eerst de afwikkeling van de stop. Het gebruik van de hallen en de zalen. Einde competitie.  Wat zijn de consequenties voor de contributie? Welke eindstand van de competitie wordt gehanteerd voor komend seizoen? Komen we nog aan het trainen in juni en willen we dat dan ook? Of gaan we dan naar de beach? De jeugdcommissie overweegt nog een alternatief voor het jeugdkamp. Hoe sluiten we nu het seizoen af? 

En dan weer de blik op 2020-2021.  Hoeveel jeugdteams hebben we volgend seizoen?  Er zijn geen kwalificatietoernooien voor de jeugd. In welke klassen geven wij de teams op? Welke jeugdteams worden door de NeVoBo ingedeeld ? De NeVoBo vraagt ons mee te denken over de indeling van de competitie volgend seizoen. Moeten die teams die op degradatie staan toch in die klasse blijven spelen? Wat vinden de trainers daarvan? Kunnen we hulp gebruiken van een professional? Genoeg om over na te denken en te bespreken in onze ALV, als die al doorgaat op 2  juni. Zelf ook nog wat aan toe te voegen om mee te nemen door het bestuur bij onze volgende bestuursconference? In ieder geval  veel sterkte allemaal de komende periode.

Henk Dost